Kindervakantiewerk Mechelen 5 tot en met 9 augustus 2024

Vrijwilligerspagina

Kindervakantiewerk, vrijwilligerswerk met sjpass en plezeer!

Jaarlijks organiseert stichting Kindervakantiewerk Mechelen een fantastische week voor de leerlingen van basisschool A gene Wienberg en de in Mechelen wonende leerlingen die elders onderwijs volgen. Het is een gezellige, educatieve, sportieve, maar ook voor de begeleiders een vermoeiende week. Elk jaar kunnen wij gelukkig rekenen op de steun van ouders, familieleden en de oudere jeugd uit Mechelen en omringende dorpen. Als stichting zijn wij daar zeer trots op en willen we dat ook vooral zo houden.

Om ook de nog niet naar kindervakantiewerk hunkerende ouders, familieleden en jongeren over te halen mee te doen aan kindervakantiewerk Mechelen,  vertellen wij hieronder wat je als begeleider kunt verwachten: Als begeleider bij kindervakantiewerk Mechelen kun je actief zijn als groepsleider, spelleider, figurant, GGB’r (ondersteunen van het organiserend comité met allerlei klusjes).

Het bestuur van kindervakantiewerk Mechelen start op zaterdag met het opzetten van raamwerken voor de hutten, het indelen van de speelweide (gelegen aan de Elzeterweg) en het aankleden van de speelweide in themastijl. Voor deze gezellige dag zoeken wij elk jaar enkele vrijwilligers die is ons hierbij willen ondersteunen.

Op maandag starten we dan echt, ’s ochtends komen we bij elkaar op het schoolplein van basisschool A gene Wienberg en maken de deelnemende kinderen kennis met hun (vaste) groepsleiding. Hierna wordt er vertrokken naar de speelweide en gestart met het bouwen van de hut. ’S Middags vinden er nog een aantal leuke activiteiten plaats en wordt de hamer opgeborgen in de rugzak.

Dinsdag is de dag van de verf, knutselen en spelletjes. Afhankelijk van de indeling wordt er gestart met het verven en verder aankleden van de hutten, worden er knutselwerken gemaakt (als groepsleider  ben je de Handy ‘man / woman’) en neem je deel aan allerlei leuke spelletjes.

De woensdag staat meestal in het teken van een stevige, leerzame, sportieve, maar vooral gezellige wandeling met onbekende bestemmingen. Zoeken naar  knooppunten aan de hand van hints, het spelen van spellen onderweg en het invullen van vragen zijn veel voorkomende activiteiten die je met de groep gaat ondernemen. Op deze dag zijn de spelleiders druk in de weer om de spellen te begeleiden, de uitslagen te berekenen (en uiteraard opbouwen en afbreken van de spellen).

Donderdag bestaat traditiegetrouw uit twee delen en voor de deelnemers uit groep 8 zelfs uit drie delen. Overdag worden er activiteiten ondernomen die geheel aansluiten bij het thema, wordt iedereen bijgeschoold over het thema en is er uiteraard ook ruimte voor ontspanning. De middag is dan iets eerder afgelopen, zodat er voldoende tijd is om bij te slapen (de deelnemers) en voor de leiding om mee te helpen met de voorbereidingen voor het avondprogramma. ’s Avonds zullen we gezellig samen BBQ met de groepen, feesten rond het kampvuur, zingen en leuke verassingen zullen er plaatsvinden.

Vrijdag de slotdag, met tranen in de ogen nemen we weer afscheid van de speelweide, maar voordat het zover is gaan we nog goed eten,  lekker feesten, zingen, springen, dansen en tot slot zullen we gaan opruimen. Ook deze dag brengt net als de andere dagen veel verassingen mee, die wij vooraf niet zullen verklappen.

Op vrijdagavond is er voor alle vrijwilligers een gezellige feestavond, waar we samen terug zullen kijken naar de week en stiekem ook al vooruit kijken naar kindervakantiewerk Mechelen het komende jaar.

Behalve deze algemene beschrijving van kindervakantiewerk Mechelen, is het voor studenten ook aantrekkelijk om deel te nemen. Bij sommige opleidingen krijg je namelijk vrijstelling voor bepaalde opdrachten of kun je stage / lesuren verminderen door deel te nemen als vrijwilliger aan kindervakantiewerk Mechelen. Zorg wel dat je de benodigde formulieren van school meekrijgt  zodat deze in overleg met jou kunnen worden ingevuld.  (Hiervoor kun je terecht bij Robbert Dautzenberg).

Kriebelt het al? Meld je dan snel aan als vrijwilliger bij kindervakantiewerk Mechelen!! Alle hulp is welkom!